گزارش تفصیلی از اردوی جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز؛
اردویی متفاوت با کارگروه های تخصصی اقتصادی،فرهنگی ، عمرانی و مطالبه گری/تحت پوشش قراردادن 30 روستای محروم توسط 100 دانشجو
از جمله اهداف اصلی اردوی تابستانه امسال که به نوعی یک حرکت نوین محسوب میشود، برگزاری جلسات متعدد در چندین نوبت با اهالی و شورای اسلامی دهیاری به منظور ایجاد انگیزه و دغدغه جمعی برای حل کردن مشکلات روستا و اینکه نباید برای حل شدن مشکلات تنها از نهادهای دولتی انتظار داشته باشند و با اتحاد میان بومیان روستا، همتی به وجود آمد که باعث ایجاد انگیزه بین مسئولین شهرستانی شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی ، اردوی جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز امسال با رویکردی متفاوت و منحصر به فرد مطابق مطالبات مقام معظم رهبری شروع به کار کرد. این اردوی تابستانه در مناطق محروم استان آذربایجان شرقی و در واقع محرومترین شهرستان آن یعنی شهرستان چاراویماق در هفتم مرداد ماه فعالیت اجرایی خود را آغاز نمود.
از جمله اهداف اصلی اردوی تابستانه امسال که به نوعی یک حرکت نوین محسوب میشود، برگزاری جلسات متعدد در چندین نوبت با اهالی و شورای اسلامی دهیاری به منظور ایجاد انگیزه و دغدغه جمعی برای حل کردن مشکلات روستا و اینکه نباید برای حل شدن مشکلات تنها از نهادهای دولتی انتظار داشته باشند و با اتحاد میان بومیان روستا، همتی به وجود آمد که باعث ایجاد انگیزه بین مسئولین شهرستانی شد و تلاشهای مختلفی جهت آبادانی این مناطق صورت گرفت و گروههای تخصصی نیازها را ارزیابی کرده و امکاناتی در اختیار روستاها قرار گرفت و در جلساتی که بسیج دانشجویی با همراهی مسئولین و اهالی مناطق برگزار کرد، اموری مصوب گردید تا در زمانهای آتی و با پیگیری گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز به انجام برسند.
تعداد اعضای امسال اردوی جهادی بالغ بر ۱۰۰ نفر بود که با توجه به ظرفیت منطقه از بین داوطلبین گزینش صورت گرفت و در حدود ۳۰ روستا از جمله آبگرم و قویجه قلعه تحت پوشش اردو قرار داشتند.

کار گروه عمرانی با توجه به حجم نیازهای منطقه در این زمینه و بررسی و پیگیریهای مداوم از ارگانها و ادارات مربوط در این زمینه، به این نتیجه رسید که ظرفیتها و نیروهای پراستعداد دانشجویی، صرف فعالیتهای عامالمنفعه در چند منطقه شهرستان شود.
پروژه اول:
بازسازی اساسی و کلی مدرسه روستای گویجه قلعه (آخرین روستای آ.شرقی از لحاظ موقعیت جغرافیایی و دارای جمعیت بالغ بر هزار نفر) مردم این روستا با توجه به شرایط منطقهای حاکم و نبود زمینهای مسطح کشاورزی به شغل دامپروری مشغول بوده و هستند. مدرسه روستا با تعداد ۱۲۰ دانشآموز به کلی تخریب شده و درشرایط کاملا غیرقابل استفادهای بود و نیز دانشآموزان در کانکس پیشساختهای به تحصیل میپرداختند که با توجه به شرایط جوی، مقاوم در برابر سرما و سایر آسیبها نبود و در تابستان نیز گرمایی بیاندازه به خود جذب میکرد و همچنین با توجه به تعداد زیاد دانشآموزان در سطوح مختلف ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان ، متاسفانه فقط مدرسهای در سطح ابتدایی در روستا دایر بود، دانش آموزان دختر نیز به دلیل نبود معلم خانم از تحصیل باز میماندند.
به لطف خدای متعال و با پیگیریهای صورت گرفته و همت مردم منطقه تصمیم به بازسازی مدرسه سنگی و حصارکشی اطراف مدرسه و دیوارنویسی گرفتهشد، و همچنین با توجه به شرایط جوی منطقه، مدرسه به در و پنجرههای UPVC مجهز گردید.
.gif.aspx)

پروژه دوم:
مدرسهی روستای ایستیسو (آبگرم) که به مدد الهی مورد بازسازی و قرار گرفت. ترمیم سرویس بهداشتی مدرسه، مسطح سازی سطح حیات، رنگ کاری، بتن ریزی، سیم کشی، لوله کشی آب آشامیدنی، گچ کاری، سیمانکاری حمام مدرسه و موارد جزئی دیگر از جمله فعالیت های عمرانی صورت گرفته ای هست که باعث شد فضای مناسب برای تحصیل کودکان به وجود بیاید؛ ضمنا با دیدن تلاش دانشجویان جهادی، مردم روستا نیز به همکاری و کمک به دانشجویان پرداختند.

با توجه به اهمیت کارهای فرهنگی و تاثیر آنها در طرز فکر و سرنوشت فرد فرد انسانها که در نهایت اگر در راهی درست و مطمئن قدم بگذارند، منجر به سعادت و آبادانی دنیوی و اخروی آنها میشود، مجموعهی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز برآن شد تا بخش فرهنگی را در اردوهای جهادی خود به کار بیندازد تا فرصتی باشد جهت هرچه بیشتر فراهم آوردن خوراک و نیازهای فکری مردم مناطق دورافتاده و محروم از امکانات زندگی شهری.
در اولین برنامهی فرهنگی اردو، دانشجویان و مسئولین با حضور در حسینیهی مزار شهدای گمنام دانشگاه تبریز که با تلاش گروه فرهنگی حال و هوایی جهادی به خود گرفته بود، مراسم افتتاحیه با سخنرانی حجت الاسلام نوین پیرامون مسائلی چون روحیه ایثار و جهاد در دانشجو و تاثیر آن در زندگی برگزار شد و اردوی جهادی کلید خورد. در انتهای برنامه افتتاحیه نیز برای برکت بخشیدن به این اردوی مقدس، غبارروبی از مزار شهدای گمنام دانشگاه تبریز بدرقهای شد شایسته برای مسافرانی که در راه جهاد قدم گزارده بودند.



کلیات کارهای فرهنگی به ۲ دسته تقسیم میشد؛ دستهی اول شرکت کنندگان در اردو و دستهی دوم مردم مناطق محروم، مخصوصا کودکان و نوجوانان.
در مورد کارهای فرهنگی مرتبط با شرکت کنندگان در اردو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-تبیین اهمیت خودسازی و اصلاح خود در ضمنِ فعالیت های جهادی
-ارائهی بستهی فرهنگی در ابتدای اردو
-پخش کلیپهای صوتی مرتبط با اردو
-چاپ و پخش نشریه هایی مربوط به اردوی جهادی که شامل بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد این اردوها و احادیث مربوط به جهاد و موضوعات مرتبط میشدند
-اکران فیلمهای سینمایی از قبیل ماجرای نیمروز، بادیگارد و مجموعهی ۹ قسمتی عبد صالح
-برگزاری نمایشگاه کتاب تحت عنوان «ببر، بخون، بیار» با موضوعات مربوط به دفاع مقدس، انقلابیگری و…
-برگزاری برنامهی رصد با حضور گروه رصدی دانشگاه تبریز
-حضور روحانیت و طلاب معزز بین شرکتکنندگان در اردو و راهنمایی آنها در موضوعات مختلف
در مورد کارهای فرهنگی مرتبط با اهالی روستا نیز موارد زیر قابل ذکر است:
– ایجاد صمیمیت و ارتباط اولیه با کودکان
– ارزیابی کلی وضعیت فرهنگی روستا و اهالی
– گردآوری کودکان کنار هم و برگزاری کلاسها و حلقههای آموزشی در مسجد هر روستا که علاوه بر تمرکز بیشتر باعث استفاده از فضای معنوی مسجد و انس بیشتر کودکان با آن شد.
– استفاده از روشهایی برای اجتناب از خسته شدن کودکان (مانند ۲۰ دقیقه تدریس، ۳۰ دقیقه بازی) و یا انتقال مفاهیم حین بازی
– آموزش برخی از دروس برای کودکان سطوح ابتدایی
– برگزاری مسابقه و اهدای جوایز به تمام کودکان
– تبیین مبنای حجاب برای کودکان و آشنایی آنها با این مفهوم
– تشویق کودکان و نوجوانان به شرکت کردن در نماز جماعت
– آموزش مفاهیم ناب اسلام محمدی به کودکان در بیانی قابل فهم (مانند خوش اخلاقی، پرهیز از غیبت،گفتن حرف حق و…)
– سخنرانی روحانیت در مسجد روستا در روز میلاد امام رضا(ع)
– مشاورهی تحصیلی و تشویق برای ادامهی تحصیل بین جوانان روستایی
همچنین ۲ گروه فرهنگی ثابت و سیار تشکیل شد که با توجه به نیازها و پتانسیل روستاها به مکانهای مورد نظر میرفتند.
اهمیت کار اقتصادی بر همگان واضح و مبرهن است و اقتصاد پایدار نیازمند کار پویاست، به این جهت مجموعهی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز بر آن شد تا کارگروه اقتصاد مقاومتی را در اردوی جهادی فعال کند تا کمکی باشد جهت بهبود وضع اقتصادی مردم مناطق محروم همراه با فعالیت و تحرک خود روستاییان.



.gif.aspx)
تیم اقتصاد مقاومتی بر سه محور اشتغالزایی، افزایش بهره وری و مطالبه گری استوار بود و برنامههای خود در طول اردو را در قالب این ۳ واحد پیگیری میکرد.
در روز های اول اردو مسئول تیم اقتصاد مقاومتی و اعضای این تیم به جمع آوری اطلاعات و ارزیابی پتانسیلهای مناطق محروم تحت پوشش اردوهای جهادی میپرداختند که روستاهای آبگرم و قویجهقلعه از جمله روستاهایی بودند که با توجه به اولویت بندی های قبلی، وقت زیادی بر روی بررسی شان کذاشته شد. فرمانده سپاه قرهآقاج نیز در مناطق، حضور یافتند و تیم اقتصاد مقاومتی گزارشی از اهداف خود را که از روزهای قبل تهیه کردهبود را به ایشان ارائه نمودند.
پس از آشنایی با مشکلات معیشتی مردم روستاها تصمیم بر آن شد که تیم اقتصاد مقاومتی به دو گروه تقسیم بشود:
۱- گروهی جهت مطالبهگری از ادارات شهرستان چاراویماق
۲- گروه دیگر جهت ادامه تحقیقات میدانی
این تیم با مذاکراتی که با اهالی روستاها داشت موفق به جذب حمایت دو نفر از اهالی روستاها شد تا کارگاههای خیاطی جهت اشتغال زنان روستا با سرمایهگذاری خود به وجود بیاورند.
همچنین با تلاشهای شبانه روزی این تیم، کلاسهای مختلفی با حضور کارشناسان مربوطه جهت آموزش مهارتهایی برپا شد که بدین ترتیب میباشند:
۱-کارگاه افزایش بهرهوری در کشاورزی
۲-کارگاه نحوه برداشت نمونه خاک جهت آزمایش آن
۳-کارگاه افزایش بهرهوری در باغبانی
۴-کلاس آشنایی با بیماری های مشترک بین دام و طیور با انسان

تیم اقتصاد مقاومتی در جهت مطالبهگری های خود با رئیس ادارات برق، مخابرات، آموزش و پرورش و آب شهرستان قره آقاج دیدار داشتند تا با همکاری این ادارات زیرساختهای لازم برای مهیا شدن حداقل امکاناتی که مردم این مناطق از آن محروم هستند، فراهم شود.
ضمنا تلاش برای جذب سرمایه در این مناطق هنوز ادامه دارد.